Şişli'de öldürülen Bahar Aksu'nun katili Rüstem Elibol ilk ifadesinde, "Boşanmayı kabul edemedim." dedi. Aksu'nun yaşadığı mahalledeki bir terzi ise genç kadının cuma günü "Tedirginim." dediğini anlattı.

İstanbul Şişli'de Bahar Aksu'nun güpegündüz öldürülmesine ilişkin soruşturma sürüyor. Olay kentin en kalabalık noktalarından Şişli'de yaşandı. Sabah saatlerinde işine giden Bahar Aksu, eski eşi Rüstem Elibol ve üç arkadaşı tarafından araçla kaçırılmak istendi. Kadının bağırması ve direnmesi üzerine silahını çıkaran Elibol, Aksu'ya altı el art arda ateş etti. Bahar Aksu olay yerinde yaşamını yitirdi. Katil zanlısı ve yanındaki üç arkadaşı gözaltında tutuluyor.

Soruşturma devam ederken saldırgan Rüstem Elibol'un emniyette verdiği ifade ortaya çıktı. Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'nde işlemleri devam eden katil, cinayeti işlediğini kabul etti. "2019 yılında evlendik. Üç yıl sonra boşandık. Bu boşanmayı kabul edemedim." diyen Elibol, Aksu'yu sosyal medyadan sürekli takip ettiğini söyledi. Cuma günü arkadaşlarıyla birlikte Çanakkale'den İstanbul'a geldiğini anlatan Elibol, burada bir gece konakladıklarını söyleyip, ardından yeniden Çanakkale'ye döndüklerini ifade etti. Elibol ve beraberindekilerin o gece kadının yaşadığı sokakta keşif yapmış olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor. Olay günü araç içinde Aksu'nun işe gitmesini beklediklerini anlatan Elibol, "Aksu'yu görünce zorla araca bindirmek istedim. Direnince vurdum." dedi.

Aksu'nun öldürüldüğü Şişli'de bir terzi ise NTV'ye konuştu. Terzi, çok neşeli bir insan olan Aksu'nun cuma günü çok tedirgin ve endişeli olduğunu anlattı. Terzinin ifadesine göre; Aksu, "Anlatamadığım çok şey var. Oldukça tedirgin ve mutsuzum" dedi. Bu konuşmadan iki gün sonra Aksu öldürüldü.

Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürerken, cinayet soruşturmasında yeni ayrıntılara ulaşıldı. Elibol'un ruhsatsız silah kullanmaktan iki, yaralamadan iki ve tehditten de bir olmak üzere beş suç dosyası bulunduğu öğrenildi. Elibol'a yardım eden kişilerden birinin de suç kaydı olduğu öğrenildi. Suçlardan birinin cinsel istismar suçu olduğu ifade edildi.

Bahar Aksu ile eski eşi 2019 yılında evlenmişti.Şiddet evliliğin ilk yıllarında ortaya çıktı. Aksu, 2020 yılında tehdit ve kasten yaralama suçlarından şikayetçi oldu. Genç kadın, tehditler sonrası dün sokak ortasında öldürüldü.