Türkiye'nin en kalabalık şehirleri hangisidir? sorusu herkes tarafından merak ediliyor. Türkiye'nin dört bir yanı doğal güzellikleri ve tarihi dokusuyla hem yabancı hem de yerli turistlerin ilgisini çekiyor. Türkiye'de bazı iller yaşam kalitesi, iş imkanları, eğitim olanakları, sağlık hizmetleri ve sosyal aktiviteler gibi birçok kriter bakımından diğer illere göre daha kalabalık olabiliyor. İşte, Türkiye'nin en kalabalık 10 şehrinin listesi...
Türkiye, 4 mevsimin yaşandığı ve doğal güzellikleriyle dikkat çeken muhteşem bir ülke. Türkiye'nin en kalabalık şehirleri de son günlerde merak edilen konular arasında yer alıyor.
Türkiye'de bazı iller yaşam kalitesi, iş imkanları, eğitim olanakları, sağlık hizmetleri ve sosyal aktiviteler gibi birçok kriter bakımından çok fazla göç alıyor ve bu sebeple de diğer illere göre daha kalabalık olabiliyor.
Türkiye'nin en kalabalık şehirleri hem yerli hem de yabancı yatırımcılar için de cazip fırsatlar sunuyor. Bu illerde yaşamak isteyenler için de birçok avantaj bulunuyor. Peki, Türkiye'nin en kalabalık şehirleri hangisidir? İşte en kalabalık 10 şehir...
Kocaeli, Türkiye'nin önde gelen sanayi kentlerinden biri. Marmara Bölgesi'den yer alan ve İstanbul'a yakın olan Kocaeli 2.033.441 nüfusuyla Türkiye'nin en kalabalık 10'ncu ilidir.
Kentin oldukça gelişmiş sanayi, ticaret, ulaşım, haberleşme ve eğitim altyapısı vardır. Sanayi şehri olmanın yanı başında çok sayıda kültürel, tarihi mirasa sahip kentin doğal güzellikleri gezilip görülmeğe şehirler arasında da yer alıyor.
Güneydoğu Anadolu'nun incisi Gaziantep, muhteşem lezzetleriyle dikkat çeken bir şehir.
2.130.442 nüfusuyla Türkiye'nin 9. kalabalık şehri arasında yer alan Gaziantep nefis yemeklerin yanı sıra sanayisi, tarımı, ticareti ve turizm potansiyeli ile her geçen büyüyen ve gelişen bir şehir.
Mezopotamya'nın kadim kenti, peygamberler şehri olarak da bilinen Şanlıurfa, 2.143.020 nüfusuyla Türkiye'nin 8. en büyük şehirleri arasında yer alıyor.
Tarihi birikimi, doğal güzellikleri, mimari yapısı, kültürürel özellikleri ve kendine has mutfağıyla Şanlıurfa, en merak edilen şehirler arasında da yer alıyor. Şanıurfa, Göbeklitepe, Balıklı Göl, Halil-ür Rahman Camii, Urfa Kalesi, Harran Evleri gibi çok sayıda gezilip görülecek kültürel mirasa sahip.
Seyhan ve Ceyhan nehirleri, tarihi ve kültürel eserleri, kebabı, pamuk ve festivalleriyle öne çıkan Adana 2.263.373 nüfusuyla Türkiye'nin 7. şehridir.
Türkiye'de toprak büyüklüğü açısından 1. sırada; 2.277.017 nüfusuyla da en kalabalık şehirler arasında 6. sıradan listeye giren Konya Anadolu Selçuklu Devletine uzun asırlar başkentlik yapmış bir şehir.
Güçlü bir kültürel mirasa sahip olan Konya, Anadolu Selçuklu Devleti'ne uzun asırlar başkentlik yapmış.
Tatilcilerin gözdesi, muhteşem doğaş güzelliklere sahip olan Antalya, en kalabalık 5. şehir.
Mavi bayraklı plajları, gizemli koyları ve profesyonel ekiplerle hizmet veren binlerce turistik tesisiyle her dönem tercih edilen Antalya'nın gelişmiş sanayi, tarım, ticaret, kültúr ve sanat hayatı vardır. Antalya 2.619.832 nüfusa sahip
Bursa, Türkiye'nin en önemli tarih ve kültür şehirlerinden birisi. Osmanlı Devleti'ne uzun yıllar başkentlik yapmış olan Bursa 2015 yılından itibaren UNESCO medeniyet mirası listesinde yer alıyor.
Bursa turizmin yanında dinamik bir sanayi, ticaret, ulaşım ve tarım sektörüne sahip Bursa, 3.147.818 nufusuyla Türkiye'nin en kalabalık 4. şehridir. 17 ilçesi olan Bursa'da bulunan Uludağ Kayak Merkezi dünyanın en önemli tatil ve eğlence lokasyonlarından birisidir.
İzmir, 4.425.789 nüfusuyla Türkiye'nin en kalabalık 3'ncü şehri arasında yer alıyor.
Köklü tarihi, ekonomisi, deniz ve kara ticareti, eğitim, kültür, sanat ve turizm potansiyeliyle her zaman dikkatleri üzerine çeken İzmir, Çeşme, Alaçatı, Urla, Karaburun, Seferihisar, Foça ve Dikili gibi en güzel tatil yapılabilecek gözde ilçelere sahip.
Türkiye'nin başkenti Ankara, 5.747.325 nüfusuyla Türkiye'nin 2. büyük şehridir.
Anadolu'nun ortasında bulunan Ankara; ulaşım, haberleşme, eğitim, kültür ve sanat açısından yaşamaya elverişlidir. Anlara, Ankara kalesi, Anıtkabir, Hacı Bayramı Veli Camii ve Türbesi, Kocatepe Camii, Kurtulus Savaşı ve Cumhuriyet Muzeleri gibi çok sayıda gezilecek yere ev sahipliği yapıyor.
İstanbul, 15.907.920 nüfusuyla Türkiye'nin en kalabalık ili. İstanbul, dünyanın da en kalabalık 15 şehri arasında yer alıyor. İstanbul, Türkiye’nin en büyük sanayi, ticaret, eğitim, kültür, sanat ve ulaşım merkezi olmasının yanı sıra tarihi dokusu, doğal güzellikleriyle yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.
Dünyanın en büyük imparatorluklarına uzun asırlar başkentlik yapmış bir şehir olan İstanbul; tam anlamıyla saraylar, camiler, çarşılar, müzeler, parklar, ve daha nice doğal ve tarihi güzellikleriyle tam bir açık hava müzesi...