• Sitemizde hiç bir şekilde yasa dışı bahis ve kumar oynatılmamaktadır! Asya Bahis Forum Sitesi, Türkçe dilini kullanan ve Türkiye dışında yaşayan kişileri bilgilendirmek amacıyla düzenlenmektedir. Asya Bahis Forum sitesinde tanıtılan bahis firmaları Türkiye Cumhuriyeti kanunlarınca yasal olmayabilir, Türkiye'de ikamet eden ve paylaştığımız iddaa tahminlerini takip eden kişiler Sportoto bayileri olan; Bilyoner, Nesine, Tuttur, Birebin, Misli ve Oley web sitelerinden bahis yapmalıdır. Digitürk ve D-Smart gibi platformların sahip olduğu telif haklarından ötürü sitemizde yayınlarına yer verilmemektedir.

    Skype : live:.cid.a929326185b46229

Türk ve Yunan mutfağının göz bebeği! Solunum yolu hastalıklarına savaş açıp öksürüğü bıçak gibi kesiyor, 2 bin 500 yıllık şifa

miRBey

Member
Türk ve Yunan mutfağının göz bebeği! Solunum yolu hastalıklarına savaş açıp öksürüğü bıçak gibi kesiyor, 2 bin 500 yıllık şifa

Genel sağlık üzerinde sayısız faydası bulunan ve Çeşme'nin coğrafi işaretli ürünü olan damla sakızının; tatlı, kurabiye, reçel ve dondurmanın dışında salata, mezeler ve ana yemeklerde de kullanılması planlanıyor.

yYKF-eYrq0GOcGaqAYDo0g.jpg

Yunanistan'a bağlı Sakız Adası'nın ekonomisine büyük katkı sağlayan sakız ağacının, Çeşme ve Çeşme yarımadasında da yetişmesi için çalışmalar yoğunlaştı. Çeşmeli sakız üreticileri Hasan Ege Tütüncüoğlu ve İbrahim Topal, 20 bin fidanı bu yıl içinde toprakla buluşturmaya hazırlanıyor. Tütüncüoğlu ve Topal, 5 yıl içinde 100 bin sakız ağacı yetiştirmeyi hedefliyor.
oOaHtt3rzk-_A0X4Z_FiXQ.jpg

Çeşme'deki ağaçlardan geçtiğimiz yıl 50 kilonun üzerinde damla sakızı hasadı yapılırken, bu yıl hasat miktarı 100 kiloya yaklaştı.
A7U2bsCChkKkNaTXxB9S3w.jpg

Çeşme'de yaygın olarak reçeli, kurabiyesi, dondurması yapılan ve tatlılarda da kullanılan damla sakızının salatalarda, mezelerde ve yemeklerde kullanılması çalışmaları da olumlu sonuç verdi. Çeşmeli işletmeci Mustafa Dumanlıdağ, damla sakızını Çeşme'de bilinen geleneksel kullanımın ötesine taşıyarak ana yemeklerde de öne çıkarmaya çalıştıklarını söyledi. Dumanlıdağ, damla sakızını ilk kez salata, meze ve şevketi bostan yemeğinde kullandı.
JmCpyV4uhEi7H8JHFso95A.jpg

Dumanlıdağ, damla sakızı ile ilgili yaptığı araştırmalar sonucunda Osmanlı ve Türk mutfağında damla sakızının sadece tatlılarda değil, et marinasyonları ve ana yemeklerde de kullanıldığını keşfetti.
JDAYHfArskW6VhKD5Cz5XQ.jpg

2500 senedir Türk ve Yunan mutfağının baş tacı olan damla sakızı, alerjik astıma bağlı olarak ortaya çıkan belirtileri hafifletir ve öksürük kesici özelliği vardır. Ayrıca solunum yolu rahatsızlıklarına da iyi gelir. Ancak tüketim zamanı geçmiş ya da bozulmuş damla sakızları, mide rahatsızlıklarına yol açabilir. Bu nedenle tüketirken dikkatli olmakta fayda vardır.
 
Üst