• Sitemizde hiç bir şekilde yasa dışı bahis ve kumar oynatılmamaktadır! Asya Bahis Forum Sitesi, Türkçe dilini kullanan ve Türkiye dışında yaşayan kişileri bilgilendirmek amacıyla düzenlenmektedir. Asya Bahis Forum sitesinde tanıtılan bahis firmaları Türkiye Cumhuriyeti kanunlarınca yasal olmayabilir, Türkiye'de ikamet eden ve paylaştığımız iddaa tahminlerini takip eden kişiler Sportoto bayileri olan; Bilyoner, Nesine, Tuttur, Birebin, Misli ve Oley web sitelerinden bahis yapmalıdır. Digitürk ve D-Smart gibi platformların sahip olduğu telif haklarından ötürü sitemizde yayınlarına yer verilmemektedir.

    Skype : live:.cid.a929326185b46229

Tekrar ısıtıldığında zehre dönüşüyor! Yıllardır aynı hatayı yapıyormuşuz, sofranıza 1 tabak bile koymayın

miRBey

Member
Tekrar ısıtıldığında zehre dönüşüyor! Yıllardır aynı hatayı yapıyormuşuz, sofranıza 1 tabak bile koymayın

Günler öncesinden hazırladığınız besinleri buzdolabına koyduktan sonra tekrar ısıtıp tüketmek son derece pratik gelebilir. Ancak bazı besinleri tekrar tekrar ısıtıp tüketmek sağlığınız açısından riski olabilir. Özellikle yiyecekler uzun süre oda sıcaklığında bırakıldığında veya doğru şekilde buzdolabında saklanmadığında bu tehlike daha da artıyor. Çünkü doğru saklanmayan ve yeniden ısıtılan bu besinler bazı bakterilerin yayılmasına neden olabiliyor.

LcSbHMfPbE-hrX0P_D-CRQ.jpg

Yaptığınız yemekeleri bir gün sonra ısıtıp tüketmek son derece pratik gelebilir. Ancak bazı yiyecekler tekrar ısıtıldığında vücut sağlığını bozabiliyor hatta zehirlenmenize yol açabiliyor.
vSZ2rmDqYUChp_qV1dTn-Q.jpg

Neredeyse herkes yaptığı yemekleri bir gün sonra da ısıtıp tekrar tüketiyor. Ancak bunu yaparken dikkatli olmak gerekiyor.
2if4nzrBEk-ZnywBVOecxA.jpg

Yiyecekler doğru bir şekilde saklanmazsa veya yeterince ısıtılmazsa, zararlı bakteriler üreyebilir. Özellikle yiyecekler uzun süre oda sıcaklığında bırakıldığında veya doğru şekilde buzdolabında saklanmadığında bu risk artar.Yemekleri tekrar tekrar ısıtmak, bazı besin değerlerinin azalmasına neden olabilir. Örneğin, vitaminler ve mineraller ısıya duyarlıdır ve fazla ısıtma bu değerleri etkileyebilir.
B3l_AU2uWkKPfafHt_9SwA.jpg

Özellikle bazı yiyecekler, örneğin pirinç, yanlış saklandığında toksinler üretebilir. Pişirilmiş pirinç uzun süre oda sıcaklığında bırakıldığında, Bacillus cereus adlı bakterinin sporları toksin üretebilir.İşte tekrar ısıtıldığında sağlığı ciddi anlamda tehdit eden yiyeceklerden bazıları...
ceUWYswv3k29AZ98snZRxg.jpg

Yumurtaları veya yumurta içeren yemekleri asla iki saatten fazla buzdolabından çıkarmamalısınız. Aynı şekilde soğumuş yumurtaları da kesinlikle ısıtmamalısınız.
4k6eEIXox0CBZUtohie-hw.jpg

Salmonella gibi bakteriler yumurtalı yemeklerde hızla çoğalarak ciddi gıda zehirlenmelerine yol açabilir.
ByguR1f1m0afd3r3WYyXMg.jpg

Pişmiş patatesler oda sıcaklığında çok uzun süre soğumaya bırakılırsa üzerine botulizme, yani gıda zehirlenmesine neden olan bakteriler üreyebilir. Bu durum patates severleri üzebilir.
zSp3481sn0mJ4SdLVHvjpg.jpg

Ancak patatesi taze olarak tüketmek gerekiyor. Isıtıp tüketilen patatesler vücut için oldukça zararlı.
isBb93izRkynNzLFY-TCeA.jpg

Pilav da vücudu kolay zehirleyebilen besinler arasında yer alıyor. Pilavın vücuda zarar oluşturmaması için pişirdiktekn hemen sonra tüketilmesi gerekiyor.
vFk3u8aHwkqnzzhI2fYHhA.jpg

Pilavın içinde oluşabilen ve Bacillus cereus adı verilen bir bakteri var. Bu bakterinin sporları hem zararlı hem de ısıya dayanıklıdır. Bu nedenle pilav yaptıktan sonra uzun süre oda sıcaklığında bekletmeden bir an önce yiyin.
b4wOGnGbNUeKdJwI256cMA.jpg

Mantar tekrar ısıtıldığında vücudunuzun zehirlenmesin yol açabilir. Avrupa Gıda Bilgi Konseyi’ne göre mantarlar, enzimler ve mikroorganizmalar tarafından kolayca yok edilebilen proteinlere sahiptir. Bu nedenle uygun koşullarda muhafaza edilmezse mantarlar hızla bozulabilir ve yeniden ısıtıldıktan sonra mide rahatsızlığına neden olabilir.
-gWD1hXC-0GedjIksGvJ0g.jpg

Tavuk da tekrar ısıtıldığında vücut için zehirli olan gıdalar arasında yer alıyor.Bu yiyecek kesin olarak gıda zehirlenmesine yol açmasa da dikkatli olmak gerek.
MBTwiRFlXkOU1799q9ewzw.jpg

Uzmanlara göre, bakterilerden kurtulmak için tavuğu en az 80 derece ısıtmak gerekir. Eğer bu ayarı yapamıyorsanız tavuğu tekrar ısıtarak tüketmeyin. Çünkü zehirlenebilirsiniz.
ARBE4fR9CUChEhseedFzHw.jpg

Ispanağın içerisinde bulunan nitrat; nitrojenin katılaşmasıyla doğal olarak oluşan ve suda eriyen bir bileşendir. Bu bileşen, ıspanak yemeği iki kereden fazla ısıtıldığında nitrite dönüşür.Nitrit ise besin zehirlenmesine neden olabilecek bir bileşen olmasıyla bilinir. Bu nedenle, ıspanak yemeğinin yapıldıktan sonra en fazla iki gün buzdolabında saklanması ve iki kereden fazla ısıtılmaması öneriliyor.
4L8u3ajSQ0GLerVP6o414w.jpg

Bazı insanlar ıspanağa alerjik olabilir ve bu da cilt döküntüsü, nefes darlığı ve diğer alerjik reaksiyonlara neden olabilir
PFGdt8yQ4UiMfp6DyVi-8A.jpg

Ispanak, E vitamini emilimini engelleyebilecek bir madde içerir. Bu nedenle, yüksek miktarda ıspanak tüketimi E vitamini eksikliğine yol açabilir.Ispanaktaki oksalatlar, kalsiyumun emilimini engelleyerek kalsiyum eksikliğine neden olabilir.
kemLvDcq00eCg_o0vYyw6Q.jpg

Pişirilmiş yemekleri buzdolabında 2 saat içinde soğutun ve 3-4 gün içinde tüketin. Uzun süre saklayacaksanız, dondurucuya koyun ve genellikle 3 ay içinde tüketin.Yemekleri tekrar ısıtırken, her tarafının eşit şekilde ısındığından emin olun. Mikrodalga fırın kullanıyorsanız, yemeği karıştırarak ve kapaklı bir kapta ısıtarak daha iyi sonuç alabilirsiniz. Fırın veya ocak kullanırken de yemekleri sık sık karıştırmak faydalı olabilir.
b7XI-bOLAUCUWjdYBFY6zA.jpg

Yemeklerin iç sıcaklığının en az 74°C (165°F) olduğundan emin olun. Bu, bakterilerin öldüğünden emin olmanızı sağlar.
Mzqr4Xv8akGELyfibI9tRw.jpg

Aynı yemeği birden fazla kez tekrar ısıtmak, hem besin değerini düşürebilir hem de gıda güvenliği risklerini artırabilir. Genellikle yemekleri yalnızca bir kez tekrar ısıtmak daha iyidir.Bu kurallara uyarak yemeklerinizi hem güvenli hem de lezzetli bir şekilde tüketebilirsiniz.
 
Üst