Konya’da çöken 3 katlı binadan eşini ve çocuğunu son anda çıkartan Muhammet Veli Kahya, komşularını kurtarmak için döndüğü sırada binanın çöktüğünü söyledi. Başka bir bina sakini ise, 3 gün önce kendilerine binanın yıkılabileceğinin söylendiğini belirtti.
Konya'nın Selçuklu ilçesinde 3 katlı bina çöktü. Enkazdan 2 kişi yaralı olarak kurtarıldı. Konya Valisi İbrahim Akın olay yerinde "İçeride 5 kişinin olduğuna ilişkin bilgi edinildi, diğer dairelerde oturanlar olup olmadığına ilişkin kontroller yapılıyor." dedi.
AFAD ve itfaiye ekipleri cihazlarla dinleme yapıp arama kurtarma çalışmalarını sürdürüyor.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, "Binanın neden yıkıldığını bilmiyoruz ve içeriden çıkan bir kişinin ifadesiyle 5 kişinin enkaz altında olduğunu söylediğini biliyoruz. Zemin dükkandaki vatandaşlar bir ses duyduklarından dolayı insanların ziline basarak boşalttırıyorlar." diye konuştu.
Çöken binadan eşini ve çocuğunu son anda çıkartan Muhammet Veli Kahya, komşularını kurtarmak için döndüğü sırada binanın çöktüğünü söyledi.
Binanın birinci katında 7 kişilik ailesiyle kalan 22 yaşındaki Muhammed Veli Kahya, yaptığı açıklamada, büyük korku yaşadıklarını söyledi. İş yerinde çalıştığı sırada aldığı haber üzerine evine geldiğini söyleyen Kahya, "Eşim 'Bina sallanıyor çabuk gel' dedi. Bina çökmeden geldim, ailem ve komşuların çoğu çıkmış, İnsanları uzaklaştırdım. Toplam 5 dakika sürmedi. Balkondan bakanlar vardı, onlara seslendik, çoğu çıktı. Ben de kapının önündeydim, eve çıkacaktım. Baktım anahtar yok. Bina bir anda gözümün önünde çöktü." diye konuştu.
Binada oturan Faik Dal ise kendilerini kapıcının uyardığını anlatarak, "Kız arkadaşımla oturuyorduk. Kapıcı geldi ve kolanlar çatlıyor hemen binadan çıkın dedi. 3 gün önce zaten söylemişlerdi bina yıkılabilir diye. Bizde dışarıya çıktık ve 45 dakika kadar dışarıda bekledik. Sonra binadan çatırtılar geldi ve biranda çöktü.” diye konuştu.