İstanbul deprem risk haritası, yaşanan peş peşe depremlerle birlikte gündeme geldi. Avrupa ve Anadolu Yakası’nda deprem riski olan ilçeler belli oldu. Silivri açıklarında bugün ilk olarak 3.9 büyüklüğünde sarsıntı meydana gelirken ardından saat 12.49’da 6.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sağlık Bakanlığına veya diğer yetkililere bildirilen herhangi bir can kaybı olmazken vatandaşlar ise yaşadıkları ilçelerdeki deprem riskini yakından takip ediyor. “ İstanbul deprem bölgesi mi “sorusunun yanıtı merak ediliyor. Deprem riskleri, ilçelere göre farklılık gösteriyor. Peki İstanbul’da deprem riski olan ilçeler hangileri? İşte, deprem riski yüksek olan ilçeler…

İstanbul deprem riski ilçelere göre farklılık gösteriyor. 1. derece, 2. derece ve 3. derece deprem riski olan ilçeler bulunuyor. Avrupa Yakası’nda deprem riski olan ilçeler dikkat çekiyor. İstanbul Kuzey ANadolu Fay Hattı üzerinde bulunurken deprem riski açısından 2. ve 3. grupta yer alıyor. Kuzey Anadolu Fay Hattı’nın Kumburgaz Kolu, Büyükçekmece’nin 15 kilometre açığında bulunuyor. AFAD yaşanan depremin büyüklüğüü 6.2 olarak açıkladı. İstanbul’da yeni depremler yaşanmaya devam ediyor. Peki İstanbul deprem bölgesi mi? İstanbul’da hangi ilçeler deprem riski taşıyor? İşte, İstanbul deprem riski haritasının detayları…

Haritada fay hatlarına yakınlığa göre birinci derece riskli ilçeler, Avrupa yakasında Avcılar, Küçükçekmece, Bakırköy, Beylikdüzü, Güngören, Zeytinburnu, Bahçelievler ve Fatih, Anadolu yakasında ise Kadıköy, Üsküdar, Ataşehir, Ümraniye, Maltepe, Kartal, Pendik, Sultanbeyli, Sancaktepe, Tuzla ve Adalar olarak öne çıkıyor.

Prof. Dr. Şükrü Ersoy, en sağlam ve en riskli ilçeleri açıkladı. Parsel bazında yersel değişimler olduğunu ifade eden Ersoy, "Benim söyleminden yola çıkarak ben sağlam yerde oturuyorum diyemezsiniz" dedi.ŞileÇekmeköyBeykozÜmraniyeKadıköyAtaşehirSultanbeyli (Yüksek kesimleri iyi)Sancaktepe (Yüksek kesimleri iyi)

MaltepePendikKartal(Bu ilçelerin sahil kesimleri iyi değil, iç kesimleri iyi.)

BüyükçekmeceKüçükçekmeceAvcılarZeytinburnuEsenlerBağcılarFatihBeylikdüzüBakırköyGüngörenEsenyurt