• Sitemizde hiç bir şekilde yasa dışı bahis ve kumar oynatılmamaktadır! Asya Bahis Forum Sitesi, Türkçe dilini kullanan ve Türkiye dışında yaşayan kişileri bilgilendirmek amacıyla düzenlenmektedir. Asya Bahis Forum sitesinde tanıtılan bahis firmaları Türkiye Cumhuriyeti kanunlarınca yasal olmayabilir, Türkiye'de ikamet eden ve paylaştığımız iddaa tahminlerini takip eden kişiler Sportoto bayileri olan; Bilyoner, Nesine, Tuttur, Birebin, Misli ve Oley web sitelerinden bahis yapmalıdır. Digitürk ve D-Smart gibi platformların sahip olduğu telif haklarından ötürü sitemizde yayınlarına yer verilmemektedir.

    Skype : live:.cid.a929326185b46229

Herkes bayılarak yiyor ama organları bitiriyor! Kan şekerini çıkarıyor, kalp damarlarını tıkıyor

miRBey

Member
Herkes bayılarak yiyor ama organları bitiriyor! Kan şekerini çıkarıyor, kalp damarlarını tıkıyor

Sağlıklı olmak ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için dengeli beslenmeye özen göstermek gerekiyor. Özellikle kalp damar hastalıklarından korunmak, kan şekerini dengede tutmak için sağlıklı yiyecekleri tercih etmek büyük önem taşıyor. Beslenme uzmanları şeker, kalp, tansiyon gibi hastalıkları önlemek için düşük karbonhidratlı diyetleri öneriyor. Hatta herkesin mutfağında bulunan ve severek tüketilen bazı besinlerden uzak durulması gerektiğini vurguluyorlar.

1g58MnRqTEC1kaWQ9TCPsQ.jpg

Düşük karbonhidrat diyeti, temel olarak karbonhidrat alımını kısıtlayan bir diyet yaklaşımıdır.
ffehBc03kUm6tKVO6PTB9A.jpg

Normal sağlıklı bir kişinin diyeti yaklaşık %55 oranında karbonhidrat içermelidir ve %40'tan daha az karbonhidrat içeren bir diyet, düşük karbonhidratlı diyet olarak adlandırılabilir. Ancak standart bir tanımı yoktur. Ancak, bu düşük karbonhidratın hiç olmaması anlamına gelmediğini not etmek önemlidir.
k2nKoiEx0km7kR1PxJf9xA.jpg

Düşük karbonhidratlı bir diyet, günün kalorisinin en az %20'sini karbonhidratlardan sağlar. Amerikan Diyabet Derneği'ne göre, diyabet ve kalp hastalığı olan herkes için işe yarayan herkese uyan tek bir diyet yoktur.
tB8NYZHSNUynJ1RQpz6tzQ.jpg

Bir kişinin karbonhidrat ihtiyacı, aktivite düzeyi, kilosu ve sağlık hedeflerine göre değişir. Kişinin ayrıca diyet tercihlerini ve metabolik hedeflerini hesaba katması ve ardından kendileri için en uygun karbonhidrat alımına karar vermesi gerekir.
PSFWs87lL0i_x0RreEUW_g.jpg

Beslenme Uzmanı Dr. Meghana Pasi, “Düşük karbonhidratlı bir diyetin amacı, vücudun birincil enerji kaynağı olarak glikoza olan bağımlılığını azaltmak ve enerji için depolanmış yağın kullanımını teşvik etmek olmalıdır; kilo kaybı ve geliştirilmiş sağlık belirteçleri.
V2_nTHJAlEqe-GzpCPJyew.jpg

Buradaki fikir, özellikle ekmek, makarna, pirinç, patates ve şekerli atıştırmalıklar gibi şekerli ve nişastalı yiyeceklerde bulunan karbonhidratları azaltmaktır. Sağlıklı bir düşük karbonhidratlı diyet, sebzeler, meyveler, fasulye, bakliyat, yağsız proteinler ve bazı tam tahıllar gibi çeşitli besleyici, bütün, işlenmemiş gıdaları içermelidir." dedi.
G1ku2f16cEqGTAXwvScqgw.jpg

Tip-2 diyabette vücut insülini etkili bir şekilde kullanamaz ve bu da yüksek kan şekeri seviyelerine yol açar. Düşük karbonhidratlı bir diyet, kan şekeri seviyelerini stabilize etmeye yardımcı olarak aşırı insülin veya ilaç ihtiyacını azaltır. Yavaş ve istikrarlı bir şekilde kişi karbonhidrat alımını azaltabilir ve kan şekeri seviyelerinin nasıl değiştiğini görebilir.
cdzAoKRdekS6A8vXe8HScw.jpg

Dr. Pasi, “Düşük karbonhidratlı diyetler ayrıca kilo vermeye yardımcı olabilir, bu da insülin duyarlılığını artırabilir, diyabetle ilişkili komplikasyon riskini azaltabilir ve ayrıca kardiyovasküler sistem üzerindeki baskıyı azaltabilir.
NsS_Hvvnt0CwYjMG7YMR7w.jpg

Kalp hastalığı olan bir kişi için, düşük karbonhidratlı bir diyet, kalp sağlığı için çok gerekli olan trigliseritleri düşürmeye ve HDL kolesterolü artırmaya yardımcı olur. Ayrıca, kalple ilgili komplikasyon riskini azaltmak için gerekli olan kan basıncı seviyeleri üzerinde de olumlu etkiler göstermiştir." dedi.
JxY0Ik_s7kKEIQ1KIhfugw.jpg

Hazır ambalajlı yemekler ve tuzlu atıştırmalıklar gibi işlenmiş gıdalarKekler, şekerler, hamur işleri, kurabiyeler, gazlı içecekler ve meyve suları gibi şeker açısından zengin gıdalar nişastalar,Özellikle beyaz ekmek veya makarnaAlkollü içeceklerPatates, patates cipsi ve diğer nişastalı sebzeler
iDWlPhGjs0iX77McXPph9g.jpg

Tüm bunlar rafine karbonhidratlar ve basit şekerler zaten işlenmiştir ve önceden sindirilmiş formlardadır (lif az veya hiç yoktur), vücudumuz bunları hızla emer ve glikoza dönüştürür. Bu kan şekerini yükseltir ve bazen kişi yeniden acıkmaya başlar. Doymuş yağlar, trans yağlar ve tuz (işlenmiş ve ultra işlenmiş gıdalar) bakımından yüksek gıdalar, kalp hastası için zararlı olan kötü kolesterolü, trigliseritleri ve kan basıncını artırabilir”
AnvyopwWd0GXC8JravLMjg.jpg

ÖNEMLİ! Sağlıklı bir yaşam için mutlaka bir beslenme uzmanından destek alın. Bu gibi beslenme önerilerini denemeden önce mutlaka uzmana danışınız.
 
Üst