Yoğurt termojenik etkisi sıcaklık üretirken, proteinler ve karbonhidratlar sürekli enerji sağlar. Probiyotikler, kalsiyum ve protein açısından zengin olan yoğurt, bağışıklığı güçlendirir ve sindirime yardımcı olur. Ayrıca cilt sağlığını ve kilo yönetimini destekler. Peki, her gün bir kaşık yoğurt yiyince ne olur?
Yiyecekteki termojenik etki, sindirim sırasında vücutta ısı üretir ve bu da soğuk havalarda bile sıcak ve rahat kalmanıza yardımcı olduğu için kışın faydalıdır.
Yoğurttaki proteinler ve karbonhidratlar ayrıca sürekli enerji sağlayarak vücudu soğuk koşullarda sıcak ve aktif tutar.
Yoğurt ayrıca ruh halinizi yükselten ve cilt nemlendirmesine, yenilenmesine ve yaşlanma karşıtı olmasına yardımcı olan amino asitler içerir. İçindeki B vitamini kompleksi cilt nemlendirmesini desteklemeye yardımcı olur ve yoğurt sadece tüketim dışında kozmetik endüstrisinde de yaygın olarak kullanılır.
Yoğurt ayrıca hazımsızlıktan kaynaklanan şişkinliği gideren ve metabolizmayı düzenleyen bakterilerin faydasına sahiptir. Yoğurt, atıştırma isteğini azaltarak kilo yönetiminde önemli bir rol oynar.
Yoğurt, kalsiyum ve protein açısından zengin bir probiyotiktir ve kış mevsiminde insan vücuduna besin kaynağı olarak hizmet eder ve birçok hastalığa ve enfeksiyona karşı bağışıklığı artırır.
Bir probiyotik olduğu için bağırsak sağlığınız için de sağlıklı bir bağımlılıktır. Dengeli bir diyetin önemli bir bileşeni olan vücuttaki hastalıklarla savaşmak için antikorları artırır.
Yoğurt, süt ürününün bir parçasıdır ve içinde bulunan mikroorganizmalar nedeniyle sindirime yardımcı olur ve bağırsak sağlığını korumaya yardımcı olur.
Özellikle insanların soğuk algınlığı ve gribe daha yatkın hale geldiği kış aylarında, bağışıklığı artırmaya yardımcı olur ve D Vitamini eksikliğinde vücudun kalsiyum alımını sağlar.
Kalsiyum ve protein açısından zengin olan yoğurt ayrıca kemikleri güçlendirmeye yardımcı olur ve soğuk havalarda kemiklerde sıklıkla görülen Osteoporoz riskini azaltır.
Yoğurt soğuk tüketildiğinde en iyi tadı verse de, soğuk tüketmekten kaçınmak ve oda sıcaklığında tüketmek daha iyidir. Yoğurt, doğal aromaları olmadığı için tatsızdır ve daha ilgi çekici hale getirmek için mevsim meyveleri, kuruyemişler ve meyvelerle birleştirilebilir.