• Sitemizde hiç bir şekilde yasa dışı bahis ve kumar oynatılmamaktadır! Asya Bahis Forum Sitesi, Türkçe dilini kullanan ve Türkiye dışında yaşayan kişileri bilgilendirmek amacıyla düzenlenmektedir. Asya Bahis Forum sitesinde tanıtılan bahis firmaları Türkiye Cumhuriyeti kanunlarınca yasal olmayabilir, Türkiye'de ikamet eden ve paylaştığımız iddaa tahminlerini takip eden kişiler Sportoto bayileri olan; Bilyoner, Nesine, Tuttur, Birebin, Misli ve Oley web sitelerinden bahis yapmalıdır. Digitürk ve D-Smart gibi platformların sahip olduğu telif haklarından ötürü sitemizde yayınlarına yer verilmemektedir.

    Skype : live:.cid.a929326185b46229

DSÖ "kanser riskini artırıyor" deyip uyardı: Bu içecek sağlığı tehdit ediyor

miRBey

Member
DSÖ

Sağlıklı bir vücuda sahip olmak ve hastalıklara karşı direnç kazanmak için tükettiğiniz her besine dikkat etmek gerekiyor. Sağlıklı beslenme alışkanlıkları vücudun genel sağlığını korumak için de altın anahtar. Ancak son zamanlarda popüler hale gelen bir içecek var ki sandığınız kadar faydalı olmayabilir.

W-TebdGjskWPYawPCAS81A.jpg

Son dönemin popüler içecekleri arasında yulaf sütü yer alıyor. Yulaf sütü genellikle sağlığa faydalarıyla önem çıksa da Dünya Sağlık Örgütü bu içeceğin riskli olduğunu vurguluyor. ABD'li bilim insanları ise DSÖ'nün yulaf sütünü riskli bulmasına katılmıyor
1iwHC64KgU-uA2i-00okuw.jpg

Yulaf sütü dünyanın bir çok yerinde popüler hale geldi ve sıklıkla tüketilmeye başlandı. DSÖ, yulaf sütü tüketiminin tümör gelişimiyle bağlantılı olduğunu ortaya koydu.Dünya Sağlık Örgütü'ne göre, yulafın yetişme sürecinde kullanılan "glifosat" isimli bir tarım ilacı, kanser riskini artırıyor.
sEft1W9gWkWXJuS6QOhdSA.jpg

ABD'li uzmanlar, her ne kadar Dünya Sağlık Örgütü'nün bu görüşüne katılmadıklarını dile getirseler de, 2023 yılında yapılan bir araştırmada test edilen 14 organik olmayan yulaf sütünün hepsinde glifosata rastlandı.Beslenme uzmanı ve gıda aktivisti Courtney Swan da, bireyleri yulaf sütü tüketmemeleri konusunda uyardı.
yeKAuCgozEOFYvBZJn8LpA.jpg

Dünya Sağlık Örgütü'nün Uluslararası Kanser Araştırmaları Ajansı, 2015 yılında glifosatı, esas olarak hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalara dayanarak, 'kanserojen' olarak sınıflandırmıştı. Bu durum, AB genelinde herbisit kullanımına yönelik yasakların da önünü açtı.
r6089hz00UaA5wFQ61wD2w.jpg

Ulusal Kanser Enstitüsü tarafından 2023 yılında yapılan bir araştırmada, glifosata maruz kalan çiftçilerde hücresel yaşlanmanın ve kanser riskinin arttığı görüldü.Glifosata maruz kalan çiftçilerin, ortalama insanlara kıyasla oksidatif stres seviyelerinin de yüksek olduğu gözlemlendi.
l-GXkw91UECemNjrY8Gy1w.jpg

Son yıllarda bitkisel süt alternatifleri arasında popüler hale gelen yulaf sütü, sağlıklı yaşam ve çevre dostu beslenme trendlerinin vazgeçilmez bir parçası oldu. Peki, yulaf sütü nedir ve neden bu kadar tercih ediliyor?Yulaf sütü, yulaf tanelerinin suyla karıştırılarak ve süzülerek elde edilen bitkisel bir içecektir. Doğal olarak laktoz içermez, bu nedenle süt ürünlerine karşı intoleransı olanlar için ideal bir alternatiftir. Aynı zamanda hayvansal sütlere kıyasla daha düşük karbon ayak izine sahip olması, çevreye duyarlı tüketiciler tarafından tercih edilmesinin başlıca nedenlerinden biri.
04n654pB9E2Mw9twXawDrw.jpg

Besin değeri açısından yulaf sütü, lif içeriğiyle dikkat çekerken, genellikle kalsiyum, B vitamini ve demir ile zenginleştirilmiş olarak satılmaktadır. Kolesterol içermemesi ve kalp dostu olması da bir diğer avantajıdır.Yulaf sütü, kahveden tatlılara, çorbalardan smoothielere kadar birçok tarifte kullanılabilen çok yönlü bir içecektir. Hem sağlığınıza hem de gezegenimize dost bir seçenek arıyorsanız, yulaf sütü denemeye değer.
434WMYYxh0SgiALpX8j5YA.jpg

GLUTEN HASSASİYETİ OLANLAR İÇİN RİSKLİ OLABİLİRYulaf, doğal olarak glütensiz bir tahıl olsa da işleme sırasında buğday gibi glüten içeren tahıllarla temas edebilir. Glüten intoleransı veya çölyak hastalığı olan kişilerin, "glütensiz" etiketi taşıyan yulaf sütlerini tercih etmeleri gerekiyor.ŞEKER İLAVESİ SONUCUBazı yulaf sütü markaları, tatlandırıcı veya şeker ekleyerek ürünün lezzetini artırabiliyor. Fazla şeker tüketimi, kilo alımı ve metabolik rahatsızlıklara yol açabilir. Bu nedenle şekersiz veya düşük şekerli seçenekler tercih edilmeli.
fQ-AgD_Q9Ey3H9GusbFaWA.jpg

Evde yapılan yulaf sütleri, genellikle kalsiyum ve vitaminler açısından zenginleştirilmiş ürünler kadar besleyici değildir. Düzenli tüketim için zenginleştirilmiş ürünlere yönelmek önemlidir.ALERJİK REAKSİYONLARHer ne kadar nadir olsa da bazı kişiler yulaf veya yulaf sütündeki bileşenlere karşı alerjik reaksiyon gösterebilir.
 
Üst