• Sitemizde hiç bir şekilde yasa dışı bahis ve kumar oynatılmamaktadır! Asya Bahis Forum Sitesi, Türkçe dilini kullanan ve Türkiye dışında yaşayan kişileri bilgilendirmek amacıyla düzenlenmektedir. Asya Bahis Forum sitesinde tanıtılan bahis firmaları Türkiye Cumhuriyeti kanunlarınca yasal olmayabilir, Türkiye'de ikamet eden ve paylaştığımız iddaa tahminlerini takip eden kişiler Sportoto bayileri olan; Bilyoner, Nesine, Tuttur, Birebin, Misli ve Oley web sitelerinden bahis yapmalıdır. Digitürk ve D-Smart gibi platformların sahip olduğu telif haklarından ötürü sitemizde yayınlarına yer verilmemektedir.

    Skype : live:.cid.a929326185b46229

Bu 2 besin ölümden başka her derde deva! 24 saat suda bekletip tüketince kan basıncını düzenliyor

miRBey

Member
Bu 2 besin ölümden başka her derde deva! 24 saat suda bekletip tüketince kan basıncını düzenliyor

Kuru üzüm, badem, ceviz gibi kuruyemişleri bir gece önceden suyun içinde bekleterek tüketmek günden güne popülerlik kazanıyor. Özellikle badem ve üzüm diyet listelerinin vazgeçilmezi iki popüler içecek. Bu iki süper kuruyemiş, istediğiniz faydalara bağlık olarak birlikte ya da ayrı ayrı tüketilebilir.

Yoxxnoe9akaV8jZvCBUaXw.jpg

Journal of Obesity and Metabolic Syndrome'a göre bademler aşırı yemeyi önler ve sizi daha uzun süre tok tutar. Kuru üzümler tatlı olsa da diyabet hastaları için mükemmel bir atıştırmalık olabilir. Nutrients dergisinde yayınlanan bir araştırmaya göre kuru üzüm alımı, glikoz ve insülin tepkisinin azalmasıyla bağlantılıdır.
M5aW_Oc-jUKeCES6NA6ZPw.jpg

Badem ve kuru üzüm, besin emilimini engelleyebilecek zararlı tanenleri ortadan kaldırdığı için ıslatılarak yenildiğinde en iyisidir. Islatma ayrıca sindirim sürecini kolaylaştırır. Ayrıca yağ sindirimi için faydalı olan lipaz enzimini serbest bırakır.
rkyKa9rxRkuUuBCtKGXZsQ.jpg

Journal of the Science of Food and Agriculture'da yayınlanan bir araştırmaya göre bademleri en az 24 saat ıslatmak fitat seviyelerini hafifçe azaltır, ancak %5'ten daha az, bu da bademleri ıslatmanın anti-besinleri tamamen ortadan kaldırmayabileceğini gösteriyor. Ancak ıslatma yine de onları daha sindirilebilir ve yumuşak hale getirmeye yardımcı olur ve fındıkların dokusunu iyileştirir.
zXx2gByblEulEKSg9xzIJA.jpg

Suda bekletilmiş ya da ıslatılmış kuru üzümler, kardiyovasküler sorunları önleyen ve sindirim sağlığını iyileştiren çeşitli besinlerle zenginleştirilmiştir. Düşük ila orta glisemik indekse sahiptirler, bu da onları ölçülü olarak diyabet hastaları için ideal hale getirir.
Y28ZpZQGJUqqX9llMCQlcw.jpg

Araştırmalara göre kuru üzümler kan basıncını ve kan şekerini kontrol altında tutar. İyi bir potasyum kaynağı olarak kan basıncınızı, kolesterolünüzü ve kalp sağlığınızı korumanıza yardımcı olabilir.
LkFufGZFo02W99eUu_9g-g.jpg

Bu, kuru üzüm doğal olarak tatlı olduğu için mantıksız gelebilir ancak düşük ila orta glisemik indeksli bir gıda olarak sınıflandırılır, bu da kan şekerini rafine şeker ve diğer bu tür gıdalar kadar hızlı yükseltmediği anlamına gelir.
q4SZHoQ_e0ihSjkOI-0XBQ.jpg

Kuru üzümler, cildimizi serbest radikallerin neden olduğu hasardan koruyan vitaminler ve antioksidanlarla doludur. Düzenli olarak ıslatılmış kuru üzüm yemenin cilt renginin iyileşmesi ve cilt parlaklığıyla bağlantılı olması şaşırtıcı değildir.
VN46pUTNJ0uVrkGE58jxuw.jpg

Kuru üzümleri ıslatmak onları yumuşatabilir, tanenleri giderebilir ve besinleri parçalamaya yardımcı olan enzimleri harekete geçirebilir. Bu, yalnızca daha fazla besinden yararlanmanıza yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda sindirime de yardımcı olur.
QlhymIvvTUGX88tuTdVGsg.jpg

Kuruüzümler, bu yararlı bileşikleri yoğunlaştıran kurutma işlemi sayesinde diğer birçok kurutulmuş meyveden daha fazla antioksidanla doludur. Antioksidanlar, hücreleri yaşlanma ve yaşam tarzı faktörlerinin neden olduğu hasardan korur. Kuru üzümlerdeki en güçlü antioksidanlar arasında, diyabet, osteoporoz ve kanser gibi kronik rahatsızlıkların riskini azalttığı bilinen bitki bazlı bileşikler olan fitonutrientler bulunur.
GqC5twDSX0-OsAew5Pz9Gw.jpg

CİLT SAĞLIĞIİyi bir E vitamini ve birçok güçlü antioksidan kaynağı olan ıslatılmış bademler, hücreleri doğal olarak oksidatif hasardan korur ve cilt sağlığını destekler.
jvk7j9O03UKiMLyIaCvm5A.jpg

Islatılmış bademler, kötü kolesterol veya LDL (düşük yoğunluklu lipo-protein) seviyelerini düşürmeye yardımcı olan kalp sağlığına yararlı tekli doymamış yağlar açısından zengindir, bu da kalp hastalığı riskini ve kan basıncının düzenlenmesini azaltır.
TVBUF3ZF-UClBQseNULz0Q.jpg

Islatılmış bademler lif ve protein açısından zengindir ve karbonhidrat açısından düşüktür, bu da onları kilo yönetimine yardımcı olabilecek harika ve doyurucu bir atıştırmalık yapar.
3T6T6cLl_0651GbyDSPwLA.jpg

Islatılmış bademler, güçlü ve sağlıklı kemikleri korumak için anahtar olan kalsiyum, magnezyum ve fosfor gibi zengin besinlerin iyi bir kaynağıdır.Hem ıslatılmış bademler hem de ıslatılmış kuru üzümler kalp sağlığına yararlıdır ve sindirim sağlığı için harikadır. Bunları günlük rutininize eklemek birçok kronik hastalığı uzak tutabilir. ÖNEML! Eğer herhangi bir sağlık probleminiz, alerjiniz, kronik hastalığınız ya da gebelik durumunuz söz konusuyla bu besinleri tüketmeden önce bir uzmana danışın.
 
Üst