• Sitemizde hiç bir şekilde yasa dışı bahis ve kumar oynatılmamaktadır! Asya Bahis Forum Sitesi, Türkçe dilini kullanan ve Türkiye dışında yaşayan kişileri bilgilendirmek amacıyla düzenlenmektedir. Asya Bahis Forum sitesinde tanıtılan bahis firmaları Türkiye Cumhuriyeti kanunlarınca yasal olmayabilir, Türkiye'de ikamet eden ve paylaştığımız iddaa tahminlerini takip eden kişiler Sportoto bayileri olan; Bilyoner, Nesine, Tuttur, Birebin, Misli ve Oley web sitelerinden bahis yapmalıdır. Digitürk ve D-Smart gibi platformların sahip olduğu telif haklarından ötürü sitemizde yayınlarına yer verilmemektedir.

    Skype : live:.cid.a929326185b46229

Bitkisel protein mi, hayvansal protein mi: Kalp sağlığı için hangisi daha iyidir?

miRBey

Member
Bitkisel protein mi, hayvansal protein mi: Kalp sağlığı için hangisi daha iyidir?

Kalp sağlığını korumak için sağlıklı bir beslenme alışkanlığı geliştirmelisiniz. Hem bitki bazlı protein hem de hayvansal proteinler dengeli bir beslenmede yer alır ve vücuda fayda sağlamaya çalışır. Peki, kalp sağlığını korumak için hangisi daha iyi?

J48DwEkzRkqq8MNJKr02gw.jpg

Sağlıklı bir kalp için doğru proteini seçmeye gelince, bitkisel protein ile hayvansal protein arasındaki tartışma insanları şaşkına çeviriyor.
b-cxToezA0C18Y9_WBNRyA.jpg

Proteinler kas onarımı, enerji ve genel sağlık için gereklidir, ancak aynı zamanda kardiyovasküler sağlığı da etkileyebilir. İşte farklar hakkında bilmemiz gereken her şey ve kalbiniz için hangi proteinin daha iyi olduğunu ortaya çıkarmamız.
AZU1gFHksEeSUfHOs-Y_nQ.jpg

Bitkisel proteinler baklagiller, fasulye, kuruyemişler, tohumlar ve tam tahıllar gibi bitki kaynaklarından elde edilir. Bu proteinler genellikle lif, antioksidanlar ve sağlıklı yağlarla zenginleştirilerek besin açısından zenginleştirilir.
dZMkJHAC3UKn7hOfiMpQYA.jpg

Bunun aksine, hayvansal proteinler et, kümes hayvanları, balık, yumurta ve süt ürünlerinden elde edilir. Tam proteinler olmalarına, yani tüm temel amino asitleri içermelerine rağmen, sıklıkla doymuş yağ bakımından zengindirler.
jlooRBcYO0a0HWNe6Ad6xQ.jpg

Araştırmalara göre, bitkisel proteinler kalp sağlığı sonuçlarının iyileşmesiyle ilişkilendirilmiştir. 30 yıllık bir çalışma, hayvansal proteinden daha fazla bitkisel protein tüketen kişilerin kardiyovasküler hastalık riskinin %19, koroner arter hastalığı riskinin ise %27 daha düşük olduğunu keşfetmiştir.
5fkHWs1HfkGKFEk2hYuxcw.jpg

Kırmızı ve işlenmiş etin mercimek, soya veya fındık gibi bitkisel protein kaynaklarıyla değiştirilmesinin en büyük kardiyovasküler faydalara sahip olduğu gösterilmiştir. Ancak balık ve tavuk gibi yağsız hayvansal protein tüketmek de kalp dostu avantajlar sunar.
8iehDT4Zm0GCiWNLiHECcQ.jpg

Bitkisel proteinler kalp sağlığını güçlendiren çeşitli faydalar sağlar: Lif açısından zengindir: Kötü kolesterol (LDL) seviyelerini düşürmeye yardımcı olur. Doymuş yağ oranı düşüktür: Atardamarlarda plak oluşma riskini azaltır. Antioksidanlarla doludur: Kalp hastalığında önemli bir faktör olan iltihaplanmayla savaşır. Buna karşılık, bazı hayvansal proteinler, özellikle kırmızı ve işlenmiş etler, aşırı tüketildiğinde kalp hastalığı riskini artırabilen doymuş yağ ve kolesterol açısından yüksektir.
72R5d3fkqEyHAl1xWJ4FSQ.jpg

Tüm hayvansal proteinler kalbe zararlı değildir. Örneğin balık, kardiyovasküler sağlık için mükemmel olan omega-3 yağ asitleri açısından zengindir.
Wxb2r2t53kWHGCesNEdgdg.jpg

Yağsız kümes hayvanları ve yumurtalar da dengeli bir şekilde yenildiğinde kalp sağlığına uygun bir diyetin parçası olabilir.
crsuHeOJLkSyNvdxsbxgcA.jpg

Sosis veya dondurulmuş et gibi işlenmiş etler, yüksek tuz ve yağ içerikleri nedeniyle kalp hastalığı risklerinin artmasıyla ilişkilendirilmiştir.
dgM9T7w4ZkGkZLbfl7Aejg.jpg

Diyetinize mercimek, kinoa, nohut ve fındık gibi yiyecekler ekleyin.
ANZmgAJQ30aIpxRIpOgVMQ.jpg

Kırmızı ve işlenmiş eti bitki bazlı alternatifler veya yağsız hayvansal proteinlerle değiştirin.
NHqN4cWXpUam21YOA88DTA.jpg

Bitkisel ve yağsız hayvansal proteinlerin bir karışımı genel sağlığınızı destekleyebilir, ancak diyetinizin büyük kısmı bitki kaynaklarına yönelmelidir.
 
Üst