• Sitemizde hiç bir şekilde yasa dışı bahis ve kumar oynatılmamaktadır! Asya Bahis Forum Sitesi, Türkçe dilini kullanan ve Türkiye dışında yaşayan kişileri bilgilendirmek amacıyla düzenlenmektedir. Asya Bahis Forum sitesinde tanıtılan bahis firmaları Türkiye Cumhuriyeti kanunlarınca yasal olmayabilir, Türkiye'de ikamet eden ve paylaştığımız iddaa tahminlerini takip eden kişiler Sportoto bayileri olan; Bilyoner, Nesine, Tuttur, Birebin, Misli ve Oley web sitelerinden bahis yapmalıdır. Digitürk ve D-Smart gibi platformların sahip olduğu telif haklarından ötürü sitemizde yayınlarına yer verilmemektedir.

    Skype : live:.cid.a929326185b46229

Beslenme uzmanı "tüketmeyin" diyor: Her 1 lokması hayatınızda 36 dakika çalıyor

miRBey

Member
Beslenme uzmanı

Yeni bir çalışma, ultra işlenmiş yiyeceklerin yaşam beklentisini önemli ölçüde azalttığını ortaya koyuyor. Her sosisli sandviç yaşam süresini 36 dakika kısaltabilirken, şekerli ve şekersiz meşrubatlar 12 dakika çalıyor. Araştırmacılar, 20 yıldır yüksek oranda ultra işlenmiş yiyecek tüketen yaşlı yetişkinlerde %10 oranında artan bir ölüm riski buldular. İşlenmiş etler ve meşrubatlar ölüm oranıyla güçlü bir şekilde bağlantılıydı.

xBs9nNdUREiFHqgpX6_05g.jpg

Günümüzün hızlı tempolu dünyasında, sağlıklı beslenme genellikle arka planda kalıyor. Hazır bir yemeği meşrubatla birlikte almak kolay bir seçim gibi görünebilir. Ancak bu yiyeceklerin hayatınızdan değerli zamanı çaldığını biliyor muydunuz?
WsXHWEwl2E2bZ0E8P2f_tw.jpg

Beslenme uzmanı Luis Zamora yakın zamanda ultra işlenmiş yiyecekleri tüketmenin yaşam beklentisini düşürme de dahil olmak üzere yan etkileri konusunda uyardı. Beslenme uzmanına göre, her sosisli sandviç yaşam beklentisini ortalama 36 dakika azaltıyor. Ayrıca başka bir çalışmadan alıntı yaptı ve şekersiz olarak etiketlenenler de dahil olmak üzere meşrubatların yaşamdan 12 dakika çalacağını ekledi.
pkUkjtncHEe0GRO9EdaULg.jpg

Yaşam beklentisini azaltacak bir diğer popüler ürün ise cheeseburger. Her cheeseburger 9 dakika götürüyor. Beslenme uzmanı ayrıca her porsiyonun yaşamdan yaklaşık altı dakika götüreceği için pastırma ve tüm işlenmiş kırmızı etleri tüketme konusunda uyardı.
Y2sEI040LECmnh_kNZcHdQ.jpg

Endişe verici çalışmalar, Amerikan Beslenme Derneği'nin yıllık zirvesi olan Nutrition 2024'te dikkat çekti. Çalışmaya Erikka Loftfield ve Ulusal Kanser Enstitüsü'ndeki takım arkadaşları liderlik etti.
Q9ERlLbWokCB73ewEDoZLg.jpg

Çalışma ayrıca, daha fazla miktarda ultra işlenmiş gıda tüketen yaşlı yetişkinlerin, daha az işlenmiş gıda tüketenlere kıyasla 23 yıllık ortalama bir takip süresinde ölme olasılıklarının yaklaşık %10 daha fazla olduğunu buldu.
qKlJzojsdE6-sesj1buhtA.jpg

"Çalışma sonuçlarımız, ultra işlenmiş gıda alımının sağlık ve uzun ömürlülüğü olumsuz etkilediğini gösteren hem gözlemsel hem de deneysel çalışmalar dahil olmak üzere daha geniş bir literatürü destekliyor. Ancak, Ulusal Kanser Enstitüsü'nde Stadtman Araştırmacısı olan Dr. Erikka Loftfield bir bildiride, "Ultra işlenmiş gıdaların hangi yönlerinin potansiyel sağlık riskleri oluşturduğu da dahil olmak üzere, hala bilmediğimiz çok şey var" dedi.
NTTInfLbrUywzf2syS3znQ.jpg

Çalışma, 1990'ların ortalarında 50-71 yaş aralığındaki 540.000'den fazla kişiden alınan verileri analiz etti ve bunların yarısından fazlası şu anda ölmüştü.
ucDaNZpHGkKSjpwmhgkXVQ.jpg

Araştırmacılar, ultra işlenmiş gıda tüketiminin en yüksek ve en düşük yüzdeliklerindeki kişiler arasındaki ölüm oranlarını karşılaştırdı ve ayrıca belirli gıdalar ve hastalıklarla olan bağlantılarını analiz etti.
Kj0YCJb0wUGGt3rP2eWUGw.jpg

Loftfield, "Aşırı işlenmiş et ve meşrubatların, ultra işlenmiş gıdaların ölüm riskiyle en güçlü şekilde ilişkili alt gruplarından birkaçı olduğunu gözlemledik ve bu gıdalarda düşük bir diyet yemek, hastalıkların önlenmesi ve sağlığın geliştirilmesi için zaten öneriliyor" diye ekledi.
6B5wXXvTBEaG31jnd3fDXA.jpg

Bu arada, birkaç çalışma ultra işlenmiş gıdaların obezite, kalp hastalığı, tip 2 diyabet gibi kronik hastalıklar ve belirli kanserlerle bağlantılı olduğunu buldu
 
Üst