Aydın'ın Didim ilçesi merkezli 8 ilde yapılan nitelikli dolandırıcılık operasyonu kapsamında ikisi belediye çalışanı olmak üzere toplam 38 kişi yakalanarak gözaltına alındı.
Didim Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla başlatılan operasyonda Didim İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, sahte vekaletname belgeleri ile verileri ele geçirilen vatandaşlara ait taşınmazların, başkalarına devredilerek nitelikli dolandırıcık yapıldığı bilgisine ulaştı.
Çalışmalarını genişleten ekipler, Aydın merkezli, Muğla, İzmir, Ankara, Kırşehir, İstanbul, Ordu ve Kayseri illerinde belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. İkisi belediye çalışanı olduğu tespit edilen toplam 38 şüpheli, düzenlenen operasyonla yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin Didim'deki adreslerinde yapılan aramalarda ele geçirilen dijital verilere el konuldu. Şüphelilerin, hukuksuz olarak ele geçirdikleri veriler üzerinden belirledikleri kişilerin sahibi oldukları taşınmazları, izinsiz olarak sahte vekaletname belgeleri ile rızaları dışında piyasa değerinin altında başkalarına devir işlemi yaptığı ileri sürüldü. MASAK raporu ve araştırmalar sonucunda şüphelilerin hesaplarında 1 milyar 398 milyon 234 bin lira para akışı ile 3 villa, 40 lüks ev ve 9 arsanın satışı yapıldığı belirtildi. Savcılığın soruşturmayla ilgili gizlilik kararı aldığı öğrenilirken, olayla ilgili soruşturma sürüyor.