Adana'da yaşayan "John De Vil" lakaplı Mehmet Bozüyük, 100 dolar karşılığında ABD'de internet üzerinden çocuk istismarı yapan çete lideri olarak ilan edildi. Gözaltına alınan ve suç unsuru bulunamayan Bozüyük adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
ABD'de Florida Kolluk Kuvvetleri Departmanı, TikTok'ta çocuk cinsel istismarı reklamları yaptığı tespit edilen bir web sitesini soruşturmaya başladı.
Sitenin, 100 dolar karşılığında özel internet sunucuları ile erişim sağlanan ve illegal internet ağı olarak bilinen 'Dark/Deep Web' üzerinden, çocuk istismarına ulaşım sağladığını belirleyen ajanlar "kirli yüz" operasyonuyla ABD'de yaşayan 8 şüpheliyi gözaltına aldı.
ÇETE LİDERİ ADANA'DA
Akşam'ın aktardığı habere göre, Başsavcı, çetenin liderinin "John De Vil" lakaplı Adana'da yaşayan Mehmet Bozüyük olduğunu açıkladı.
400 YIL HAPİS TALEBİ
Bozüyük'ün yakalanmasının ardından "gasp", "kara para aklama", "çocuğun cinsel istismarı" gibi suçlamalarla 400 yıla kadar hapis cezası talep edileceği bildirildi.
ADANA'DA OLDUĞU BELİRLENDİ
ABD'de yankı uyandıran haberlerin ardından harekete geçen polis ekipleri, M.B.B.'nin Adana'da olduğunu belirledi.
SERBEST BIRAKILDI
Gözaltına alınan ve evinden çıkan dijital materyaller ve cep telefonu incelenen Bozüyük ile ilgili olarak, herhangi bir çocuk istismarı izine de rastlanmadığı öğrenildi
Mehmet Bozüyük sorgusunda, "Hakkımdaki haberleri ben de gazete ve televizyonlardan öğrendim. Çok şaşkınım. Benim de çocuğum var. Tek suçum, sosyal medya hesaplarını çalıp, yurtdışına satmam." dedi.
Adliyeye sevk edilen Bozüyük "adli kontrol" şartıyla serbest bırakıldı.