• Sitemizde hiç bir şekilde yasa dışı bahis ve kumar oynatılmamaktadır! Asya Bahis Forum Sitesi, Türkçe dilini kullanan ve Türkiye dışında yaşayan kişileri bilgilendirmek amacıyla düzenlenmektedir. Asya Bahis Forum sitesinde tanıtılan bahis firmaları Türkiye Cumhuriyeti kanunlarınca yasal olmayabilir, Türkiye'de ikamet eden ve paylaştığımız iddaa tahminlerini takip eden kişiler Sportoto bayileri olan; Bilyoner, Nesine, Tuttur, Birebin, Misli ve Oley web sitelerinden bahis yapmalıdır. Digitürk ve D-Smart gibi platformların sahip olduğu telif haklarından ötürü sitemizde yayınlarına yer verilmemektedir.

    Skype : live:.cid.a929326185b46229

ABD'li doktor "evime bile sokmam" diyerek açıkladı: Bu besinler ölüme kadar götürüyor

miRBey

Member
ABD'li doktor

Beslenme vücut sağlığınız için hayati önem taşıyor. Sağlıklı bir ömür sürmek için dengeli ve sağlıklı bir beslenme alışkanlığını geliştirmeniz gerekiyor. Bazı besinler vücut sağlığını korumaya yardımcı oluyor ancak severek tüketilen ve her sofrada olan bazı gıdalarda sağlığa ciddi zarar verebiliyor.

_yw11Gi_Ikqh0rJXIKoIig.jpg

Severek tüketilen 5 besin var ki onlar vücudu yavaş yavaş zehirliyor. Hatta erken ölüm riskini de artırabiliyor. ABD'li doktor Jessica Kiss, asla tüketmediği ve evine dahi sokmadığı bu 5 zararlı gıdayı paylaştı.
sjLaOJXg60GNw2n86WLy4w.jpg

Pilav lezzetine doyum olmayan ve yemeklerin yanında iyi bir eşlikçi olan besinlerden biri. Taze pişirilen pilavın kalanını buzdolabında saklıyorsanız ve ertesi gün ısıtıp tüketiyorsanız bu sağlığınıza zarar verebilir. Çünkü ertesi gün ısıtılan ve tüketilen pilav sağlık için riskli.
z6Ggai6R_0mYTzJcWEtuvw.jpg

Dr. Kiss, haşlanmış pirinç oda sıcaklığında bir süre bekletildiğinde ciddi bir bakteri türünün ortaya çıktığını ve daha sonra mikrodalgada yeterince etkili olmayan bir şekilde yeniden ısıtıldığında bu bakterinin yeniden aktif hale geldiğini açıklıyor.Ancak Dr. Kiss, bunlara dikkat ederseniz ve yeterince yüksek ısıda tekrar pişirirseniz sorun olmayacağını belirtiyor. "Ama oda sıcaklığına gelirse bir daha yemem" diyor.
R2bYZexAR0m9b4kgopak4Q.jpg

Açıkta bırakılan yiyecekler genellikle bakterilerin oluşmasına neden olur ve vücut sağlığı için son derece risklidir.
cpBIM0a2PUqSyRv4VE0oWg.jpg

Dr. Kiss, bir süredir dışarıda duran piknik yiyeceklerini asla yemeyeceğini açıkladı. "Piknikte dışarıda duran şeyleri yediğimi göremezsiniz. Dışarıda duran yiyecekleri yemektense aç kalmayı tercih ederim" dedi. Uzun süre açıkta bırakılan gıda maddeleri için 'gıda kaynaklı hastalık riskinin çok yüksek' olduğunu açıkladı.
s2pMkdZBVEKTz_bpdf8n0g.jpg

Yapılan araştırmalarda önerilen standartlara uymayan sentetik gıda boyalarının aşırı duyarlılık, astım, deri döküntüleri, migren, kanser ve çocuklarda hiper aktivite gibi etkilere neden olabileceği belirtilmiştir
PVGON9Y4T0OvUF0x-00a-Q.jpg

Bu Dr. Kiss için kesin bir kural değil, ancak o, saçlarını örnek vererek, garip bir renge boyanmış yiyecekleri %99 oranında yemediğini belirtiyor. 'Gıda boyasıyla kaplı' gıda maddelerinin 'vücudunuz için iyi olmadığını ' açıklıyor.
F0rQwDT4kUuwMAdWT7V-vg.jpg

Dr. Kiss, konserve yiyeceklerin 'sizin için en iyi şey' olduğunu savunanlardan olmasa da, bazen bunun bir zorunluluk olduğunu belirtiyor. Peki, kutu ezikse neden bu kadar kötü? Doktor, kutusu zarar görmüş konservelerde, 'botulizm' konusunda endişeleneceğini açıklıyor.
t-UHPZ9baUm2M0fASB-N2Q.jpg

"Derin ezikler genellikle keskin noktalara sahiptir. Üst veya yan dikişte keskin bir ezik, dikişe zarar verebilir ve bakterilerin kutuya girmesine izin verebilir. Herhangi bir dikişinde derin bir ezik olan tüm kutuları atın." Botulizm nadir görülen ancak ciddi bir hastalıktır. Vücudun sinirlerine saldıran ve nefes alma zorluğuna, kas felcine ve hatta ölüme neden olan bir toksin nedeniyle oluşur.
d7Iz-Zw6i0asFGXAPHMuGA.jpg

Greyfurt sağlıklı C vitamini kaynağı meyveler arasında yer alıyor. Ancak Dr. Kiss, oldukça ilginç bir nedenden ötürü asla greyfurt yemeyeceğini söylüyor.Dr. Kiss şöyle açıklıyor: "Greyfurt yemiyorum çünkü birçok ilaç greyfurtla etkileşime giriyor." Temel olarak, meyvenin vücudunuzda işlenme şekli onlarla etkileşime girer, bu yüzden meyvenin tadını çıkarıp çıkaramayacağınızı doktorunuza danışmalısınız.
 
Üst